Hoe kunnen we jou helpen?

Ons talent? Kennis van technologie en slimmer omgaan met energie.

Onze diensten

sun logo

Zonne-energie​

Een installatie met zonnepanelen is interessanter dan ooit: de technologie staat op punt, de kost is lager dan velen denken en ze betalen zichzelf terug. Voor elk dak hebben we een rendabele en mooie oplossing.

Logo sanitair

Sanitair en verwarming

EeCooTec zorgt voor een totaalaanpak van uw comfortinstallatie. U kunt bij ons terecht voor uw complete badkamerinstallatie, sanitaire installaties en centrale verwarming.

Logo warmtepomp

Warmtepompen

Een warmtepomp is perfect combineerbaar met zonneboiler en zonnepanelen. Wij bieden dan ook totaaloplossingen aan in combinatie met vloerverwarming die in de zomer ook voor koeling kan zorgen.

Logo ventilatie

Ventilatie

In een moderne, goed geïsoleerde woning is een actieve ventilatie echter noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat.

Logo isolatie

Isolatie

Een degelijke isolatie van je woning zorgt voor een hoog wooncomfort en lage energierekening

Eecootec werknemer

Onderhoud

Een goed onderhouden installatie gaat langer mee en werkt efficiënter, hiervoor bieden we als erkend installateur ook een goede onderhoudsservice aan.

sun logo

Zonne-energie voor elk type dak

Zonnepanelen - Fotovoltaïsche panelen

Een installatie met zonnepanelen is interessanter dan ooit:
de technologie staat op punt, de kost is lager dan velen denken ze betalen zichzelf terug. Voor elk dak hebben we een rendabele en mooie oplossing.

  • Zelf elektriciteit produceren zorgt voor een fikse besparing op uw energiefactuur.
  • Een zonnepaneleninstallatie is een inverstering die je snel terug verdient.
  • Je draagt je steentje bij tot een beter leefmilieu.
  • Mogelijkheid tot opslag en slim energiebeheer.
zonnepanelen

EeCooTec beschikt over het RESCert certificaat voor fotovoltaïsche zonnesystemen.

Logo rescert

Zonneboilers

Een zonneboiler warmt water op met zonne-energie. Dat warm water kan je dan gebruiken voor huishoudelijke taken zoals koken, wassen, douchen,… maar bijvoorbeeld ook voor vloerverwarming of het verwarmen van een zwembad.

Werking zonneboiler
Logo sanitair

Sanitair en verwarming

EeCooTec zorgt voor een totaalaanpak van uw comfortinstallatie. Wij kiezen voor energie besparende gasketels die voor een lager verbruik zorgen. Lage investeringskosten, een hoog rendement en goed combineerbaar met duurzame technologieën zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen van gas.

Naast de keuze in warmtebron zijn er ook op vlak van warmteafgifte verschillende mogelijkheden: kiezen voor vloerverwarming, radiatoren, designradiatoren,… Zowel bij nieuwbouw als renovatieprojecten zijn op vlak van sanitaire installaties heel wat mogelijkheden.

We beluisteren uw wens en adviseren u grondig over de verschillende mogelijkheden. Daarna geven we u een duidelijk beeld over uw badkamerinrichting en sanitaire installaties.

U kunt bij ons terecht voor uw complete badkamerinstallatie, sanitaire installatie en centrale verwarming.

Moderne douche
Logo warmtepomp

Warmtepompen

Een warmtepomp is momenteel een van de milieuvriendelijkste manieren om een woning te verwarmen. Warmtepompen halen 80% van hun energie uit de omgeving (aarde,water en lucht), waardoor je niet alleen het milieu een handje helpt maar ook je portemonnee.

Werking van een warmtepomp

Werking warmtepomp
1. Een warmtepomp ontrekt warmte aan bodem, lucht of grondwater. Koelvloeistof transporteert deze energie door verdamping naar een compressor.
3. In de condensor geeft de samengeperste damp zijn warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning.

2. In de compressor worden deze dampen samengeperst om een hogere temperatuur te bereiken dan het water die de woning verwarmt.

4. Via een expansieventiel verlaagt de druk van de damp zodat ze opnieuw afkoelt tot een vloeistof om het proces te herhalen.

Een warmtepomp is perfect combineerbaar met een zonneboiler en zonnepanelen. Wij bieden dan ook totaaloplossingen aan in combinatie met vloerverwarming die in de zomer ook voor koeling kan zorgen.

Logo isolatie
Logo ventilatie

Isolatie en ventilatie

Een degelijke isolatie van je woning zorgt voor een hoog wooncomfort en een lage energierekening.
Toch moet je huis ook blijven “ademen”. Vervuilde en vochtige binnenlucht moet worden afgevoerd en worden vervangen door verse (buiten)lucht.
In,
een moderne, goed geïsoleerde woning is een actieve ventilatie echter noodzakelijk.

Ventileren is niet hetzelfde als luchten. Bij luchten zet je een raam een tijdje open om de lucht in een ruimte in een keer te verversen. Een half uur nadat je het raam weer dicht hebt gedaan, is het effect daarvan voorbij.
Bij ventileren zorg je voor continue 
verversing van de lucht in je huis, 24 uur per dag.

isolatie

Ventilatie met warmte recuperatie

Met een ventilatiesysteem dat gebruik maakt van warmterecuperatie kun je voorkomen dat de ongebruikte
warmte mee naar buiten verdwijnt en kun je flink op de stookkosten besparen.

Laat je mechanisch ventilatie systeem om de 3 à 5 jaar reinigen.
Eecootec werknemer

Onderhoud

Een goed onderhouden installatie gaat langer mee en werkt efficiënter!

De regelgeving schrijft voor gasketels een verplicht tweejaarlijks onderhoud voor. Ook een regelmatig onderhoud van de zonneboiler moet gebeuren om de levensduur en een volledig rendement van de installatie te kunnen garanderen. Bij zo’n nazicht wordt het gehele systeem nagekeken (zonnecollector, de boiler, de leidingen, de pomp). Én om ervoor te zorgen dat zonnepanelen optimaal hun werk blijven doen en de lichtinval niet vermindert door vuil, is het nodig om af en toe de panelen te reinigen. Voor een volledig rendement en een langere levensduur van uw installaties, biedt EECOOTEC BVBA, als erkend installateur, ook een goede onderhoud service aan. Indien vragen of wenst u een onderhoud van uw installaties, aarzel niet om ons te contacteren.

Heeft u een project voor ons?

Naargelang uw noden geven we u advies over de mogelijkheden in onze verschillende domeinen van expertise. Aarzel niet om ons te contacteren.

Heeft u een project voor ons?

We maken graag even kennis.

Stuur ons een bericht of bel 0485 008 170

Bedankt om  ons te contacteren!

We nemen zo snel mogelijk terug contact met u op.